2 Aralık 2011 Cuma

Karnıbahar yermisiniz ?

Eğer çalışıyorsanız akşam eve gittiğinizde çabuk ve lezzetli sofralar hazırlamak gerçekten zor. Yemeğinizi ya akşamdan hazırlayacaksınız tabi ben bu şekilde sevmiyorum bayat yemek yiyormuşuz gibi geliyor ya da benim gibi kaynananıza yakın oturup canınız yemek yapmak istemediğinde veya misafirler bastırınca hemen kayınvalidenizi arayıp yemek hazırlatacaksınız tabii böyle kayınvalide bulmak ta pek kolay değil hehehehe.


Ben akşamdan yaptığım yemekleri ertesi akşama yemekten hoşlanmıyorum, kayınvalidemide çok sevdiğim için yormak istemiyorum :) işte sırf bu yüzden akşam koştur koştuur yemek yaparım napim hep böyleyim.


Bazen sabahtan yaparım .erkenden kalkar çay ile birlikte yemekte ateşe konur çok fazla olmasa da böyle yaptığım zamanlarda var. Akşama bir salata yaptım mı sofra güllük gülistanlık oluyor.


Neyse uzatmadan hemen size yukarıdaki yemeğin tarifini vereyim;


• İki gün önce yapılmış makarna


• Dolapta kalmış çiğ karnı bahar


• Şişenin dibinde kalmış süt = 1 su bardağı bile değildi yani


• 2 yemek kaşığı un


• 2 tatlı kaşığı tuz


• 1 su bardağına yakın su


• 1yemek kaşığı margarin


Tarif:


Hızlıca karnabaharlar temizlenip küçük parçalara bölünerek tencereye konur, bir yandan kaynaya dursun o amanın ne göreyim beşamel sos için süt azzz napsam acaba diye düşündüm biraz su katsam fena olmayacak dedim.


Süt, su, un, tuz ve margarin aynı kaba konulup kaynayıp koyulaşana kadar orta ateşte karıştırılır. Puding kıvamını aldıktan sonra pişmiş karnı bahar  kaba( ben oval Borcam kullandım )sudan alınıp öyle itina göstermenize gerek yok yanlama yatırın işte, üzerine makarna koyup beşamel sos her tarafını kapatacak şekilde dökülür.Üzerine kaşar rendelenir. En son aşama ısıtılmış 170 ' fırına sürülür kaşarlar eriyene ve sosu çekene kadar yaklaşık 30 dk pişirilir. En sonunda yemek için hazırdır karnabahar olduğu için özellikle sıcak yemek daha güzel oluyor.


Kocam tarafından 10 üzerinden 2 verilip en çok yenen yemekti hiç kalmadı tadı da sosu da süperdi afiyet olsun efendim nice güzel mutlu yemeklere :)









2 yorum:

Fransali Gelin dedi ki...

esinizde yani hem yiyip hemde 2 puanmi vermis? çok ayip :))) Benim esimde sevse yese keske ama malesef etçil bir kocam var ben ise otçul :))

Bu arada bende kiymalisini yapip bebegimle afiyetle yemistik :) bende koyarim tarifini usenmezsem :))

BaYaNPüSKüL dedi ki...

Fransali Gelin canım et obur olduğu için 2 puan verip sıyırana kadar yedi :)