20 Eylül 2013 Cuma

Tepsi Kebabı

ÖNCESİ

SONRASI
Çalıştığım kliniğin belli bir çakılı kadrosu var bunlar ; ben , Dr. Örtger, Dr. Gacet, Hacı ve Karlos.Bu kadro dışındaki hemşire , diş hekimi ve personel ise sürekli değişiyor.Sürekli değişen her personelin tabi her yönden bana bir artısı veya eksisi oluyor.
Öncelikle bu sayede insanlara çabuk güvenmemeyi, insanların davranışlardan acayip anlamlar çıkarabildiğini bir de her meslek sahibinin gerçekten işini iyi yapan bir elemen olamayacağını.Meslek sahibi olan insanların mesleği edindiği okula kabul edilmeden önce zeka , pratik zeka ve beceri süzgecinden mutlaka geçmesi gerektiğini öğrendim.
 Bu öğrendiklerimi, nasıl öğrendiğim konusunda bir yazı hazırlamam  biraz zor .Zira başımdan geçen bu olaylar , totosu kırık , üfürükten teyyare bir sekreter için bir kitap oluşturabilecek kıvama geldi .EEE tabi on yıl  dile kolay ama gelde Püsküle sor…
Tabi hayat  dersleri , totomuza vurulan tekmeler, yüzümüze şamar gibi yapıştırılan sözler dışında iyi şeylerde öğrendim.öğrenme açlığı içinde yanıp tutuşan beynime ; her değişen hemşire  ve personelden bir yemek tarifi girdi.
Bu tarifte Hataylı bir hemşiremizden alınmıştır.
Herkes bir şekilde köfte yapıyordur.İçine kimyon koyanda var, sarımsak ekleyende …Bir nevi köfte olan tepsi kebabının en sevdiğim yanıda ekmekle banarak , kopara kopara kalabalık bir sofrada yenilebilmesi.
Gerekli malzemeler ;
Orta yağlı kıyma ben yarım kilodan yapıyorum ve 4 kişilik oluyor.
  • 2 Yeşil biber
  • 2 Domates
  • 1 Soğan
  • 1 tatlı kaşığı Pul biber
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Sumak - isteğe bağlı
  • Tereyağ  
  • Tuz
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı ; önceleri soğan , domates, biber , sarımsağı robotta çekip , kıyma ile köfte gibi yoğuruyordum ama daha sonraları sebzeleri el ile ince ince kıydığımda daha lezzetli olduğunu keşfettim.sebzelerinizi ince ince kıyıp kıyma ile yoğurup tuz ve tereyağınızı ekleyip tekrar yoğuruyorsunuz .iyice yoğurmuş olduğunuz harcı elinizle tepsiye bastırarak yayıyorsunuz en son aşamada sadece zevkinize göre biber ve domates ile süsleyip fırına veriyorsunuz.ilk aşamada çok sulanıyor gibi gözüksede aslında suyunu çekiyor piştikten sonra fırında soğumaya bırakırsanız lezzetini içine çekmiş suyuda az  kalmış oluyor.
Afiyet olsun

Püskül derki ; yanında bulgur pilavı ve ayran ile süper gidiyor.
Cefakar , Hataylı hemşiremizde selam olsun…





3 yorum:

çiğdem dedi ki...

Hayat hep birşeyler öğretiyor insana bazen otobüste giderken yanındakinden bile bir şey öğreniyorsun , farklı karakterler farklı düşünceler ama herkesin ortak noktası yemekler lezzet ve damak tadı farklı olsada eminim çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık

çiğdem dedi ki...

Hayat hep birşeyler öğretiyor insana bazen otobüste giderken yanındakinden bile bir şey öğreniyorsun , farklı karakterler farklı düşünceler ama herkesin ortak noktası yemekler lezzet ve damak tadı farklı olsada eminim çok lezzetli olmuştur ellerine sağlık

Semra akyüz dedi ki...

Evet aynen hayat heran bişeyler öğretiyor bizlere.Ensıkı takipçim sevgilerle